65. Hükümet'in görev dağılımı belli oldu

65. Hükümet'in görev dağılımı belli oldu

Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Beştepe'deki toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan, BaşbakanBinali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'te görev dağılımı belli oldu. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni kurulan hükümetin Türkiye’nin önünü açan, askeri darbelerden arındırılmış bir Anayasa’yı zorunlu olarak gördüğünü söyledi. 

1996 yılında işadamı Özdemir Sabancı suikastını düzenledikten sonra yurt dışına kaçan Fehriye Erdal, Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanmasına da değinen Kurtulmuş suçlunun suçu işlediği yerde yargılanması gerektiğini söyledi ve "Fehriye Erdal’ın Türkiye’ye iadesi dostluğun ve hukukun gereğidir" dedi.

Cumhuriyet tarihinde çok partili yaşamda ilk kez Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sayın Davutoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz

Kurtulmuş şunları söyledi: "64. Hükümet'e reform hükümeti demiştik. Bu hükümete de reform ve atılım hükümet demek daha doğru olur. Pazar günü TBMM'de güven oyu olarak ümit ediyoruz ki hükümetimiz resmen de kuruluş aşamasını tamamlamış olur.  Zor bir  süreçte Başbakanlık yapan sayın Ahmet Davutoğlu'na en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı

Başbakan yardımcılarının görevlerinin de belirlendiğini açıklamayan Kurtulmuş, görevlendirmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

Nurettin Canikli Yatırımların izlenmesinden sorumlu

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi.

Mehmet Şimşek'e bağlı kurumlar

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

Tuğrul Türkeş MGK kararları ve Kıbrıs'la koordinasyondan sorumlu

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile koordinasyon işleri, Medeniyetler  İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu.

Veysi Kaynak'ın görevleri

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu.

Numan Kurtulmuş; RTÜK, TRT'den sorumlu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu." 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, CHP Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarf edilen küfür ve hakaretlerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.