8.4 milyar şifre internete sızdı

8.4 milyar şifre internete sızdı

Tüm zamanların en büyük şifre koleksiyonu, popüler bir hacker forumunda sızdırıldı. Bir forum kullanıcısı, muhtemelen önceki veri sızıntılarından ve ihlallerinden birleştirilmiş olan 8.4 milyar şifre içeren devasa bir 100 GB TXT dosyası yayınladı.

A+A-

Gönderi yazarına göre, sızıntıya dahil olan tüm şifreler 6-20 karakter uzunluğunda. Aynı kullanıcı, derlemenin 82 milyar şifre içerdiğini iddia etse de yapılan icelemelerde dosyada 8.4 milyar benzersiz şifre olduğu ortaya çıktı. Forum kullanıcısı bu dosyayı, hacker'lar tarafında 32 milyondan fazla kullanıcı şifresinin ele geçirildiği 2009 yılında meydana gelen kötü şöhretli RockYou veri ihlaline atıfta bulunarak 'RockYou2021' olarak adlandırıldı.

Donanımhaber'in haberine göre dosya en az 8.4 milyar kombinasyon içerdiğinden, şifrenizin de orada olma ihtimali yüksek. Sadece yaklaşık 4.7 milyar insanın çevrimiçi olduğu gerçeği göz önüne alındığında, RockYou2021 derlemesi, potansiyel olarak tüm küresel çevrimiçi nüfusun şifrelerinin neredeyse iki kat daha fazlasını içeriyor.
Bu nedenle, kullanıcıların şifrelerinin sızıntıya dahil olup olmadığını derhal kontrol etmeleri önerilmiş.