9 banka hackerlara karşı birleşti

9 banka hackerlara karşı birleşti

Dokuz bankanın ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu, sahtecilik ve dolandırıcılık için bir tim kuruyor. Amaç bankaların tek başına savaştığı bu alanda ortak

A+A-

Dokuz bankanın ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu, sahtecilik ve dolandırıcılık için bir tim kuruyor. Amaç bankaların tek başına savaştığı bu alanda ortak bir hamle yaparak hem daha etkin olmak hem de maliyetleri azaltmak.

Sahtecilik Girişimi Tespit ve Önleme Hizmeti' adı verilen sistem ile bireysel kredi başvurusu yaparken gerçekleştirilen ya da teşebbüs edilen sahtecilik ve dolandırıcılıklar hakkında kredi veren kuruluşlar anında uyarılacak ve önlenecek.

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz "Dolandırıcıların organize olarak çalıştığı ancak bankaların yüksek miktarlarda ayrı ayrı yatırımlar yaparak tek başına savaşmaya çalıştığı bir durumla karşı karşıyayız. Bu soruna çözüm olarak sunduğumuz hizmetle, artık bankalar da dolandırıcılara karşı ortak hareket edebilecek" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.