AB 1 milyar üzerinde Covid aşısı alacak

AB 1 milyar üzerinde Covid aşısı alacak

AB, Eylül ayı sonuna kadar 1 milyarın üzerinde COVID aşısı alacak

A+A-

Cuma günü AB liderlerine sunulan bir belgeye göre Avrupa Birliği, dört ilaç üreticisinden Eylül ayı sonuna kadar 1 milyardan fazla COVID-19 aşısı almayı bekliyor.
Reuters tarafından görülen ve Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan belge, AB'nin ilk çeyrekte 106 milyon aldıktan sonra bu yılın ikinci çeyreğinde 413 milyon, Temmuz-Eylül döneminde ise 529 milyon doz almayı beklediğini gösteriyor. .

Eylül ayı sonunda tahmin edilen 1 milyardan fazla doz, 450 milyonluk AB nüfusunun tamamını aşılamak için yeterli olacak, bu da AB'nin yaz sonuna kadar yetişkin nüfusunun en az% 70'ini aşılama hedefinin çok ötesinde.
Tahminler yalnızca dört ilaç üreticisinin aşılarını hesaba katıyor: Pfizer-BionTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca ve Moderna.
AB ile yüz milyonlarca doz için sözleşme imzalayan ancak aşılarını geliştirmek ve bunları AB düzenleyicileri tarafından onaylatmak için mücadele eden Alman biyoteknoloji firması CureVac ve Fransız ilaç üreticisi Sanofi'den alınacak dozlar plan kapsamı dışında tutuluyor.

 


Etiketler : , , ,