AB çelik pazarı yüzde 2 daralacak

AB çelik pazarı yüzde 2 daralacak

Moody’s, zayıf otomotiv satışlarının ArcelorMittal ve diğer Avrupalı çelik üreticilerini bu yıl ve gelecek yıl vuracağı konusunda uyardı.

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, zayıf otomotiv satışlarının ArcelorMittal ve diğer Avrupalı çelik üreticilerini bu yıl ve gelecek yıl vuracağı konusunda uyardı.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, Moody’s’in yatırım hizmetleri öngörüsü Batı Avrupa hafif araç satışlarının 2019 yılında %2, 2020 yılında %3 oranında gerileyeceğini ve bunun da katma değeri yüksek çelik istemini zayıflatacağını dile getiriyor.

1 Ekim’de yayınlanan rapor “Kalıcı istem zayıflığı ve çelik satışlarından beklenen kar daralması öngörünün negatif kalmasına neden oluyor. Avrupa çelik sektörü için gelecek 12-18 aylık öngörümüz olumsuz. Önümüzdeki 12-18 aylık dönemde, üretim artı dışalım eksi dışsatım olarak ölçülen AB görünür çelik tüketiminin %2 dolayında 
daralacağını öngörüyoruz.” yazıyor.

Moody’s analistleri Goetz Grossmann ve Christian Hendker, “Otomotiv endüstrisi, Avrupa'nın özellikle yüksek katma değerli yassı çelik üreticileri için önemli bir müşteri” açıklamasında bulundu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.