AB, gaz kesintisi tasarısında geri adım atıyor

AB, gaz kesintisi tasarısında geri adım atıyor

Avrupa, doğalgaz kullanımını sınırlama konusunda geri adım attı. AB ülkeleri doğalgaz tüketimini azaltma tasarısını gevşetecek yeni bir tasarı üzerinde çalışıyor.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Avrupa Komisyonu’nun geçen hafta hazırladığı, üyelerin doğalgaz kullanımını azaltarak Rus gazının kesilme ihtimaline karşı önlem almaya zorlayacak tasarıyı gevşetmek istiyorlar.

Sözcü'nün haberine göre Avrupa’nın en büyük gaz tedarikçisi olan Rusya’nın gaz sevkiyatını tamamen kesebileceği uyarısında bulunan Avrupa Komisyonu, tüm üye ülkelerin doğalgaz tüketimini ağustos-mart döneminde yüzde 15 azaltmasını gerektirecek tasarıyı geçen hafta hazırladı.

Tasarıya göre tüketim gönüllülük esasına göre azaltılacak, ancak arzın kesilmesi durumunda zorunlu hale gelecek. Komisyon tüketimi düşürerek var olan gazın kışa hazırlık için depolara aktarılmasını sağlayacak.

Ancak AB üyelerinden bazıları bağlayıcı tüketim kesintilerine karşı çıkmış, bazıları ise doğalgaz rejimi kararlarını Avrupa Komisyonu’na devretmeyeceklerini ifade etmişlerdi.

İlgili Haberler