AB, İngiliz otomobilinde "Türk parça"ya izin vermedi

AB, İngiliz otomobilinde "Türk parça"ya izin vermedi

İngiltere, AB ile  sürdürülen müzakerelerde Japonya ve Türkiye gibi ülkelerden ithal  edilen araç parçalarının İngiliz malı gibi işlem görmelerini kabul ettiremedi.

A+A-

İngiltere, AB ile sürdürülen müzakerelerde üçüncü ülkelerden ithal edilen otomotiv parçalarının İngiliz malı gibi işlem görmelerini kabul ettiremedi. İngiltere'nin Brexit müzakerecisi David Frost'un İngiliz otomotiv sektörüne gönderdiği ve BBC'nin elde ettiği mektuba göre, müzakerelerde Avrupa birliği Japonya ve Türkiye gibi ülkelerden ithal  edilen araç parçalarının İngiliz malı gibi işlem görmesine izin vermedi. 

Frost sektöre gönderdiği mektupta, araç parçaları konusunda AB'ye  isteklerini kabul ettiremediklerini, Japonya ve Türkiye'den ithal  edilen parçaların kullanıldığı İngiliz araçlarının bir kısmının Brexit  sonrasında ve bir ticaret anlaşması yapılmış olsa bile Avrupa Birliği'ne ihracında bir miktar tarife ile karşı karşıya kalınabileceğini vurguladı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.