AB Katılım Öncesi Destek tutarı yüzde 24 artacak

AB Katılım Öncesi Destek tutarı yüzde 24 artacak

Yeni dönemi 2021-2027 yılları  arasında uygulanacak olan Katılım öncesi mali yardım aracı bir önceki döneme göre yüzde 24 artırılacak. Türkiye’ye bugüne kadar yaklaşık 8 Milyar  euro destek sağlandı.

A+A-

Katılım öncesi mali yardım aracının yeni dönemi 2021-2027 yılları  arasında uygulanmaya başlıyor. Bir önceki döneme göre IPA kaynağında yüzde 24 artış gerçekleşiyor. Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Türkiye’ye yaklaşık 8 Milyar  euro destek sağlandı.

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2011 yılından bu yana  yürütülen Sonuç Odaklı İzleme çalışmalarının yeni dönemi bu etkinlikte  bakanlıklara tanıtılıyor. AB mali yardımları kapsamında yürütülen  çalışmaların sonuçlarına odaklanan projeyle Avrupa Komisyonu’nun yeni  izleme modeli Türkiye’ye uyarlanarak uygulanmaya başlıyor.

Sonuç Odaklı İzleme Projesi ile AB tarafından sağlanan mali  yardımlarla yürütülen projeler, ilgililik, verimlilik, etkinlik, etki  ve sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde izlenecek. Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç toplantısı yarın Ankara'da yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen projenin lansman etkinliğinde,  projelerin Türkiye’ye kattığı kazanımlar tanıtılırken, katılım öncesi  mali yardımlarının etki, sürdürülebilirlik ve iletişim başlıklarında  ilgili bakanlıklarla planlama çalışmaları yürütülecek.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.