AB, kripto için düzenleyici çerçeveyi gözden geçirecek

AB, kripto için düzenleyici çerçeveyi gözden geçirecek

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonunun kripto varlıkları için yeni bir düzenleyici çerçeve hakkında oylama yapacağı bildirildi.

A+A-

Bir Avrupa parlamento komitesinin sektör yöneticilerinin Avrupa'da Bitcoin ve Ethereum dahil önemli dijital para birimlerini pratik olarak yasaklayabileceğini belirttiği bir önlemin geçişini hızlandırabilecek kripto varlıkları için yeni bir düzenleyici çerçeve hakkında oylama yapacağı bildirildi.

AB'de ihraç edilen ve/veya ticareti yapılan kripto varlıkların, MiCa adlı yasanın son taslağına göre, minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına tabi olacak ve bu gerekliliklere uyumu sağlamak için aşamalı bir dağıtım planı oluşturacak ve sürdüreceği bildirildi.

Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonu, Pazartesi günü tasarıyı oylayacak.

Asgari sürdürülebilirliğe ve kullanıma sunma gereksinimlerine yapılan atıf, Bitcoin ve Ethereum gibi "proof-of-work" olarak adlandırılan konsensüs mekanizması üzerinde çalışan dijital para birimlerinin kullanımını frenlemek veya yasaklamak için yapılan son dakika değişiklikleri gibi göründüğü belirtildi.

İlgili Haberler