AB maliye bakanları bugün korona için toplanıyor

AB maliye bakanları bugün korona için toplanıyor

AB maliye bakanları koronavirüsün ekonomik etkilerine verilecek yanıtı görüşecekler

A+A-

AB maliye bakanları bugün koronavirüsün ekonomik etkilerine verilecek  yanıt üzerinde bir görüşbirliği sağlamak için bugün bir araya  gelecekler.

Maliye bakanlarının bugün bir tedbirler listesi üzerinde  uzlaşmaları halinde, atılacak adımlar bu hafta AB liderlerinin onayına  sunulacak.

Fransa ve İspanya'nın başı çektikleri üye ülkeler koronavirüse  yanıt olarak ortaklaşa finanse edilen bir fon oluşturulması, bu fonun  finansmanı için "coronabond" tahvilleri ihrac edilmesi için bastırsalar  bile AB maliye bakanlarının bugünkü gündeminde 3 adım var.

AB maliye bakanları, Euro Bölgesi kurtarma fonu ESM'deki 410 milyar euro kaynağın kullanılmasını yoluyla koronavirüsten etkilenen  ekonomilere kredi sağlanmasını konuşacaklar.

ESM'nin kullanılması ECB'nin OMT programı yolu ile daha fazla devlet tahvili alımasının da  yolunu açabilecek.

Gündemdeki ikinci adım ise Avrupa Yatırım Bankası tarafından  yönetilen pan-Avrupa Garanti Fonu'ndan KOBİ'ler için 200 milyar euro  likidite sağlanması olacak.

Ayrıca, AB Komisyonu'nun koronavirüs nedeniyle işsizlikte  artışla karşı karşıya kalan ekonomilere kısa çalışma programı yolu ile 100 milyar euro kredi vermesi de tartışılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.