Abank'ta beklenmedik istifa ve atama

Abank'ta beklenmedik istifa ve atama

Meriç Uluşahin 2 yıl önce üstlendiği Alternatifbank Genel Müdürlüğü'nden istifa etti

A+A-

Abank (Alternatifbank) Genel Müdürü Meriç Uluşahin istifa etti. Ayrılık bugün gerçekleşti. Bankacılık dünyasının tecrübeli isimlerinden olan Meriç Uluşahin, 2014 Mart ayında Şekerbank Genel Müdürlügü’nden Alternatif Bank’a transfer olmuştu.

Meriç Uluşahin’in beklenmedik istifasıyla boşalan Genel Müdürlük koltuğuna vekaleten ise Müge Öner oturdu. Müge Öner iki yıl önce Ernst Young’dan Abank’a transfer olmuştu. Öner, bankada Mali Kontrol ve Planlamadan sorumlu Baş Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

İstifa ve atamayla ilgili olarak Abank tarafından KAP’a yapılan açıklama şöyle:
18.03.2016 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında ABank Genel Müdürü Sayın Meriç Uluşahin'in görevinden ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifaen ayrılması ve Mali Kontrol ve Planlamadan sorumlu Baş Genel Müdür Yardımcısı olan Sayın Müge Öner'in Genel Müdür Vekili sıfatıyla, görev ve sorumlulukları devralmak üzere tayinine karar verilmiştir.

MÜGE ÖNER HAKKINDA

1974 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 1996-1999 yılları arasında Arthur Andersen'de uzman olarak kariyerine başladı. 1999-2001 seneleri arasında Finansbank Mali Kontrol ve Planlama Bölümü'nde Müdür Yardımcısı, 2001-2003 tarihleri arasında Credit Europe Bank N.V Grup Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Daha sonra 2003-2005 yılları arasında Finansbank Mali Kontrol Grup Başkanı, 2005-2014 tarihleri arasında ise Ernst Young Yönetici Ortak olarak görev aldıktan sonra Mayıs 2014 itibari ile ABank'ta CFO'luğu üstlendi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.