A,B,C ve D hisseleri belli oldu

A,B,C ve D hisseleri belli oldu

Borsa İstanbul'da işlem gören bazı şirketlerin dahil oldukları endeksler ile bulundukları hisse grupları 01 Temmuz 2015 ) itibarıyla değiştirilecek

A+A-

Borsa İstanbul'da işlem gören bazı şirketlerin dahil oldukları endeksler ile bulundukları hisse grupları 01 Temmuz 2015 itibarıyla değiştirilecek. Borsa İstanbul'un aldığı ve KAP'ta yayınlanan karara göre pay piyasası ile gelişen işletmeler piyasasında işlem gören 21 şirketin grubu değişti.

BIST Pay Endeksleri Temel Kurallarının "2.9 Kapsam Dışı Paylar" maddesinde yer alan, " C listesinde yer alan paylar ile D listesi'nde yer alan paylardan Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem görenler BIST KOBİ Sanayi Endeksi hariç BIST Pay Endekslerinin hiçbirine dahil edilmez" hükmü gereği, 01.07.2015 tarihinden itibaren C veya D listesine alınan paylar, BIST KOBİ Sanayi Endeksi hariç bulundukları diğer endekslerden çıkartılacak, C ve D listesinden B listesine alınan paylar ilgili endekslere alınacak.

BİST 100'E GİREN ÇIKAN HİSSELER

Bugünden itibaren endeksleri değişen ve BİST100’e giren hisseler Kordsa, Deva ve Alcatel Lucent hiseleri, çıkanlar ise Menderes, Şekerbank ve Anadolu Isuzu olarak belirlendi.

İpek Enerji, Sasa, İş GYO hisseleri BİST 50 endeksine dahil edilirken Avisa, Brisa ve Beşiktaş hisseleri endeks 50'den çıkarıldı.

ABCD GRUBU DEĞİŞİKLİKLERİ

Borsa İstanbul Pay Piyasası ile Gelişen İşletmeler Piyasasında payları işelm gören A, B, C, ve D grubu hisse değişiklikleri şöyle olacak: 

HİSSE GRUBU DEĞİŞENLER

 

A GRUBU HİSSELER

 

 

B,C VE D GRUBU HİSSELER

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.