ABD 10 yıllıklar Powell sonrası düştü

ABD 10 yıllıklar Powell sonrası düştü

ABD Doları ve 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi Fed Başkanı Powell'ın konuşması sonrasında geriledi

A+A-

ABD'de Hazine tahvillerinin getiri eğrisi boyunca yükselmesiyle birlikte 10 yıl vadelilerin faizi Eylül ayından bu yana görülen en düşük seviyesine geriledi.

Piyasaların Jerome Powell'ın Çarşamba günkü güvercin yorumlarının ardından Fed'in fazi görünümünü yeniden fiyatlaması, hazine tahvillerinin yükselmesinde etkili oldu.

Traderların Fed'in 2019'daki faiz patikasına ilişkin beklentilerini sadece 1 artırıma düşürmesiyle birlikte dolar, kayıplarını ikinci güne taşıdı. Kasım başında ise 2019 yılı için 2 faiz artırımı fiyatlanıyordu.

Yen, ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in hafta sonu gerçekleştirilecek G – 20 zirvesindeki ticaret görüşmesi öncesinde riskten kaçış algısıyla G – 10 paralarının tamamı karşısında yükseldi.Tokyo'da Sony Financial Holdings Inc. Döviz stratejisti Kumiko Ishikawa, “Powell'ın etkilerinin dolar üzerinde kademeli olarak baskı oluşturduğu hissediliyor. Yatırımcılar, dolar satmaya devam edip etmeme kararı için Kasım toplantı tutanaklarını ve bugünkü PCE deflatörünü görmek istiyor.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 09:00'da yüzde 0.18 ekside 1,203.09 puan oldu. Göster endeks iki günde yüzde 0.75 düştü. ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 3.0134'e geriledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.