ABD bankaları, İngiltere'den kurumlar vergisini indirmesini istedi

ABD bankaları, İngiltere'den kurumlar vergisini indirmesini istedi

ABD merkezli bankalar, Brexit nedeniyle İngiltere'den çekilmemeleri için May hükümetinden kurumlar vergisini indirmesini, bürokrasiyi azaltmasını istiyorlar.

A+A-

ABD merkezli bankalar, Brexit nedeniyle İngiltere'den çekilmemeleri için May hükümetinden kurumlar vergisini indirmesini, bürokrasiyi  azaltmasını istiyorlar.
   
Wall Street'in önde gelen yöneticilerinden biri Financial Times'a  yaptığı açıklamada, İngiliz hükümetini City of London'ın finansal  merkez olarak New York ile rekabetinde Başkan Trump'ın kurumlar vergisi  indirimi ve reglasyonların gevşetilmesi için bastırması sonrasında güç kaybetmekte olduğunu vurguladı.

   
Bu ay İngiltere Maliye Bakanı ile bankacılar arasındaki görüşmeye katılanlardan biri olan üst düzey yönetici, "Londra'nın bir finans  merkezi olmaya devam etmesi için ödenmesi gereken bir bedel olduğunu  biliyorlar" diye konuştu.
     
İngiliz bankalarının lobi kuruluşu UK Finance'nin CEO'su Stephen Jones da, "Rekabet gücü büyük bir gündem ve ABD'deki vergi indirimleri  ve regülasyonların azaltılması bu konuyu güçlü şekilde radara soktu. İngiltere'de hala göreceli olarak düşmanca iş ve düzenleme ortam olduğu algısı var" dedi.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.