ABD baskısı Çin Devi Huawei’yi parçaladı

ABD baskısı Çin Devi Huawei’yi parçaladı

ABD tarafından uygulanan ağır ambargolara hedef olan Huawei parçalanıyor. Artan baskılar Huawei’nin iç marka ve şirketleri satmasına neden oluyor. 2 Çinli konsorsiyumun Huawei’nin kapısını çaldığı ifade ediliyor.

A+A-

Huawei artan baskılar nedeniyle sunucu bölümünü yürütemeyince çareyi satmakta buldu. Çin odaklı iki konsorsiyumun sunucu bölümünü almak için harekete geçtiği ifade ediliyor.

ABD tarafından uygulanan ağır ambargolar sonrasında çok büyük yatırımlarla hayata geçirdiği HiSilicon yonga tasarım iştirakini geri plana atmak zorunda kalan Huawei sonrasında Honor markasını da elden çıkarmıştı. Şimdi sunucu tarafında sıkıntı başladı.

Huawei birer birer satıyor

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Huawei, x86 sunucu bölümünü satmayı planlıyor. Ambargolar neticesinde sunucu bölümünde de tedarik sorunları başladı ve satışlar önemli oranda düştü. Bu nedenle sürdürülebilirlik neredeyse imkansız hale geldi.

Konsorsiyum, Huawei’nin kapısında

Huawei uzun süredir ağırlıklı olarak Çin’de sunucu ekipmanları üretiyor. Kirin ile aynı tasarım temellerini temel alan Ascend işlemcileri daha çok yapay zekâ performansına odaklanıyor. Tek modülden büyük bilgisayar kümesine kadar pek çok ürün bulmak mümkün. Ayrıca yine ARM tabanlı Kunpeng işlemcisini temel alan Kunpeng sunucu raf çözümleri ve masa üstü anakartları da işlemci performansına odaklanıyor.

Henan Information Industry Investment ve Huaqin Technology adlı iki Çinli konsorsiyumun Huawei’nin kapısını çaldığı ifade ediliyor. Henüz bir ambargo listesinde de olmadığı için Ascend sunucu ürünlerini yeniden ayağa kaldırması zor olmayacaktır.