ABD borsaları 7 ayın zirvesinde

ABD borsaları 7 ayın zirvesinde

ABD hisse senetleri, istihdam verileriyle yükseldi S&P 500 yedi ayın zirvesine tırmandı.

A+A-

ABD hisse senetleri, istihdam kazanımlarının istikrarlı olması ekonominin bu yaz olabilecek faiz artırımına karşı güçlü olduğunu göstermesiyle yükseldi ve S&P 500 yedi ayın zirvesine tırmandı.

S&P 500, gün içindeki yüzde 0.5 kadarlık kayıplarını silerek, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.3 yükselerek 2,105.09 seviyesine tırmandı. Endeks, 20 Nisan'dan beri ilk kez 2,100 seviyesinin üzerinde kapanmış oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi, yüzde 0.4 yükseldi ve kazançlarını yedinci güne taşıyarak, Şubat 2015'ten beri en uzun serisini kaydetti.

New York'ta National Alliance Capital Markets uluslararası sabit getirili menkul kıymetler müdürü Andrew Brenner, "Ayılar piyasanın aşağı gittiğini görmek ister ancak beklenti zaten oldukça negatif." dedi ve "Boğalar ise piyasanın yukarı çıkmasını ister ancak ufukta çok şey olduğu için dar bir aralıkta gidiyoruz. Piyasalarda öönemli olaylar olacak ve yatırımcı beklentileri oldukça negatif ve de hafifleyeceğe benzemiyor." diye konuştu

Yatırımcılar, bugün ECB'nin ve Viyana'daki OPEC toplantısını takip ederken, aylık ücret rapor yarın açıklanacak. Bu ay ayrıca İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmama adına referandum oylamasına ve Fed'in olası faiz artırımına sahne olacak.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.