ABD borsaları bilançolarla geriledi

ABD borsaları bilançolarla geriledi

ABD hisseleri, Macy's Inc.'den Walt Disney Co.'dan gelen rakamların ABD tüketicisini harcamalarını artırmada tereddütte olduğu endişelerini tetiklemesiyle düştü

A+A-

ABD hisse senetleri, Macy's Inc.'den Walt Disney Co.'ya hayal kırıklığı yaratan rakamların ABD tüketicisinin harcamalarını artırmada tereddütte olduğu endişelerini tetiklemesiyle düşerek dünkü rallisinin çoğunu geri çevirdi.

Disney ve Macy's'ten gelen raporlar, yatırımcıların Cuma günkü perakende satış verisini beklemesiyle, tüketici isteğine bağlı ürün hisse senetlerini üç ayı aşkın sürenin en büyük kaybına gönderdi. Fossil Group Inc. de zayıf sonuçlar açıklarken, J.C. Penny Co. ve Nordstorm Inc.'deki gelirler bu hafta için sırada.

Hisse senetlerindek kayıp öğleden sonraki işlemlerde, ilaç geliştirme sektörünün sağlı hizmetlerindeki kayıplara öncülük etmesi ve bankaların kazançlarını silmesi ile derinleşti.

S&P 500 Endeksi, dün yüzde 1.3 kadar yükseldikten sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1'e yakın düşerek 2,064.56 seviyesine geriledi.

Minneapolis'te U.S. Bank Wealth Management hisse senedi baş stratejisti Terry Sandven, "Kazançlardaki büyümenin yokluğunda hisse senetlerinin tüm zamanların zirvesinden yüzde 3 uzakta olduğunu düşünürsek, çok az bir hata payıyla hisse senetleri mükemmele fiyatlandı, yani beklentiyi karşılayamazsa düşüşe geçecek." dedi ve "Dünkü ralli pek beklenmiyordu ve önümüzdeki birkaç hafta boyunca göreceğimiz trend değil. Her türlü, hisse senetleri gerileyecek ve trend önümüzdeki yıl yatay yönde seyredecek." diyerek görüş bildirdi.

Dün emtia fiyatlarındaki sıçramayla tırmandıktan sonra Disney ve Macy's ile gelen sonuçların yatırımcılara hisse senetlerinde ilerideki kazançların tökezleyen şirket karlarına karşı savunmasız olduğunu hatırlattı. Diğer medya, perakende ve tekstil şirketleri bugünkü işlemlerde, bu yılın başındaki değer düzeltmesinin derinliğinden beri, en büyük darbeyi alanlardan sektörlerden oldu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.