ABD borsaları Çin etkisiyle yükseldi

ABD borsaları Çin etkisiyle yükseldi

ABD borsaları, Çin'den gelen ekonomik yavaşlamayı engellemek için teşvik uygulanacağı açıklamasıyla yükseldi

A+A-

Güne, ünlü bankaların kâr tahminlerini düşürmesi nedeniyle kayıpla başlayan ABD borsaları, Çin'den gelen ekonomik yavaşlamayı engellemek için teşvik uygulanacağı açıklamasıyla yükseldi

ABD borsaları, büyük bankaların kâr tahminlerini düşürmesiyle düşüşle başladığı günü, Çin'den gelen şirketlere yönelik teşvik haberleri sonrası yakaladığı olumlu havayla yükselişle kapadı.

Endekslerin yükselmesinde en büyük pay, UnitedHealth Grou'un beklentileri aşan 4. çeyrek kârı ve  İnternet üzerinden dizi, sinema filmi ve belgesel yayını yapan Netflix'in hisselerindeki artışın yanı sıra, Çin'den gelen şirketlere teşvik haberi etkili oldu. 

Netflix, ABD'deki aboneleri için yüzde 6.5 oranında bir fiyat artışı açıkladı. Açıklama, şirketin kârının artacağı şeklinde yorumlandı ve şirketin hisseleri yükselmeye başladı ve günü yüzde 6.5 primle kapadı. Netflix'in açıklamaları, Google, Amazon ve Apple hisselerini de yukarı çekti. 

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, ekonomisindeki yavaşlama endişelerini giderecek bir açıklama yaparak kısa vadede daha fazla teşvik uygunacağını bildirdi. Wall Street yatırımcıları, Çin'den gelen bu haberlerle küresel ekonomide yavaşlama endişelerini azaltarak alımlara yöneldi. 

BREXIT OYLAMASI FAZLA ETKİLEMEDİ

Wall Street’in ana endeksleri, İngiltere Parlamentosu’nun Başbakan Theresa May’ın Brexit oylamasını reddetmesi kararından fazla etkilenmedi. Analistler, "Yatırımcılar zaten bu sonucu satın almıştı" yorumunu yaptı. 
 

Dow Jones sanayi endeksi günü 155.75 puan ve yüzde 0.65 oranında artışla 24065,59 puanla tamamladı. S&P 500 27.69 puan ve yüzde 1.07 oranında artışla günü 2610,30 puanla tamamladı. Nasdaq günü yüzde 1.71 kazançla tamamladı. 117.92 puan yükselen Nasdaq 7023,83 puana ulaştı. 

BANKALARDA HAYAL KIRIKLIĞI

Günün erken saatlerinde açıklanan, büyük ABD bankalarının kazanç tahminleri yatırımcılarda hayal kırıklığı urattı. 

En büyük ABD bankası olan JPMorgan Chase&Co, tahvil alım satım gelirindeki düşüş nedeniyle üç aylık kâr tahminlerini düşürdü. Wells Fargo da kredi miktarının küçüldüğünü ve üç aylık gelirlerinin düştüğünü açıkladı. 

JPMorgan, açıklamanın hemen ardından başlayan satışlarla gelen kayıpların büyük bölümünü gün içinde geri aldı. Bankanın hisseleri gün sonu yüzde 0.01 kayıpla 101.60 dolarda kaldı. 

Wells Fargo hisseleri ise gelir açıklamasının ardından yüzde 1.5 oranında değer kaybetti.  hisse senetlerinin zararlarının% 1,5 oranında düşüşle 47.67 dolara geriledi. 

Sağlık sigortası alanında faaliyet gösteren UnitedHealth Group'un hisseleri, kâr beklentisinin arttığının açıklanmasının ardından yüzde 1.7 artış gösterdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.