ABD borsaları Çin'in ziyaret iptaliyle geriledi

ABD borsaları Çin'in ziyaret iptaliyle geriledi

Wall Street'te yatırımcıların davranışlarını ABD-Çin ticaret görüşmeleriyle ilgili gelişmeler belirledi. 

A+A-

Çin tarım heyetinin Montana'ya yapacağı ziyareti iptal etmesi ABD-Çin ticaret görüşmeleri için iyimserliği azalttı. Güne yükselişle başlayan ABD borsaları, Çin heyetinin kararı sonrası gelen satışlarla eksiye döndü. ABD borsaları haftanın son gününü ve Aramco saldırısının etkisiyle geçen haftayı düşüşle kapadı. 

Wall Street'te yatırımcıların davranışlarını ABD-Çin ticaret görüşmeleriyle ilgili gelişmeler belirledi. 

Wall Street endeksleri, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde yardımcı müzakerecilerin iki aydan bu yana ilk defa bir araya geldiğine dair haberlerin yatırımcıların risk iştahını artırmasıyla güne yükselişle başladı. 

Gün içinde Çin heyetiyle ilgili gelen bir diğer haber ise yatırımcıları satışa yönlendirdi. 

Çin tarım heyetinin, Montana'ya yapacağı çiftlik ziyaretini iptal etmesi ve Çin'e planlanan tarihten önce dönüleceğini açıklaması, ABD-Çin ticari görüşmeleriyle ilgili iyimserliği azalttı.

Çin'in daha fazla ABD tarım ürünü alma anlaşması değil, tam bir ticaret anlaşması talep etmesinin görüşmeleri tıkadığı ve Çin heyetinin bu nedenle Montana'daki çiftlik gezisini iptal ettiği haberlerinin ardından Wall Street'in 3 ana endeksi de negatif bölgeye düştü. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 159 puan ve yüzde 0.59 oranındak düşüşle 26,935.07 puanla tamamladı. S&P 500 14.72 puan ve yüzde 0,49 oranında düşüşle gün sonunda 2,992,07 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 65.21 puan ve yüzde 0.8 düşerek günü 8.117.67 seviyesinde kapadı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

ABD borsaları, Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'nun tesislerine yapılan saldırının etkisiyle geçirdiği haftayı düşüşle kapadı. Hafta boyunca S&P 500 yüzde 0.52 değer kaybetti. Dow'un haftalık kaybı ise yüzde 1.05 olarak gerçekleşti. Nasdaq da haftayı yüzde 0.72 kayıpla kapadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.