ABD borsaları da yükselişe uydu

ABD borsaları da yükselişe uydu

Japonya ve Avrupa borsalarındaki yükselişe ayak uyduran ABD borsaları son 2 ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi

A+A-

ABD hisseleri, geçtiğimiz iki haftada traderları vuran aşağı yönlü hareketin emtiadaki sıçramanın etkisiyle, ABD hisseleri iki ayın en büyük yükselişini gerçekleştirerek Japonya'dan Avrupa'ya hisse senetlerindeki ralliye katıldı.

Enerji üreticileri, sanayi hisseleri, bankacılık ve Amazon.com Inc., hisse senetlerini son zamanlardaki hareketsizlikten kendine getiren rallinin en güçlü yardımcılarındandı. Amazon.com Inc., analistlerin hisse hedef fiyatını 1,000 dolara yükseltmesiyle yüzde 3.5 artarak tüm zamanların zirvesine tırmandı. Bloomberg Emtia Endeksi, altı haftanın en büyük düşüşnden sıçrayarak, ham madde şirketlerine yönelik duyarlılığı destekledi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00'da yüzde 1.3 yükselerek 2,084,37 seviyesine ilerlerleyerek, 11 Mart'tan bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Endeks son 18 seansı her iki yönde de yüzde 1'den fazla hareket göstermiyordu. Böylece ABD ana endeksi, Şubat ayından beri ilk arka arkaya haftalık kaybını gerçekleştirmesinin ardından sıçrayarak kazançlarını üçüncü güne taşımış oldu.

Fairport, New York'ta Manning & Napier Inc. kıdemlianalist ve stratejisti Greg Woodard, "Emtiaları yükselten bazı faktörlerin aynısı küresel büyüme ve hisse senetlerini de yükseltiyor." dedi ve "Eğer Çin'de, gelişen piyasalarda ve küresel büyümede iyi hissediliyorsa, hisse senetleri ve emtia da olumlu etkileniyor." diyerek görüş bildirdi.

S&P, Nisan ayının zirvesinden yüzde 2.5 düştükten sonra, Cuma günü istihdam verisinin beklentilerden kötü gelmesiyle Fed'in para politikasını sıkılaştırmada yavaş bir hız izleyeceği beklentilerini artırmasıyla sıçramıştı. Yatırımcılar Haziran ayında faiz artışına sadece yüzde 4 şans veriyor. Faiz artırımı ihtimalinin yüzde 50 olduğu ilk ay ise Şubat 2017'ye itildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.