ABD borsaları faiz indirimi beklentisiyle yükseldi

ABD borsaları faiz indirimi beklentisiyle yükseldi

ABD borsaları Perşembe günü, yılın son çeyreğinin ilk yükselişini gerçekleştirdi. 

A+A-

Son çeyreğe kötü bir başlangıç yapan ve iki gün üst üste büyük kayıplar veren Wall Street endeksleri yine ekside başladığı Perşembe gününü yükselişle kapadı

ABD borsaları Perşembe günü, yılın son çeyreğinin ilk yükselişini gerçekleştirdi. 

Wall Street endeksleri, zayıflayan verilerin Çin ile ticaret savaşının ABD ekonomisini tehdit ettiği şeklinde değerlendirilmesiyle Salı ve Çarşamba günü şok düşüşler yaşadı. Endeksler, ISM hizmet sektörü verisinin de beklentilerden daha düşük gelmesiyle Perşembe gününe de ekside başladı. 

ABD'de hizmet sektörü endeksi ISM verilerine göre hizmet endeksi 3.8 puan düşüşle Eylül'de 52.6 oldu. 2016 Ağustos ayından beri en düşük seviye olarak kayda geçen veri, ekonomik endişeleri derinleştirdi. ABD hizmet PMI verisi ise beklentiye paralel olarak 50.9 oldu. 

Günün son yarım saatinde ise zayıflayan verilerin Fed'i bir kez daha faiz indirimine zorlayacağı görüşü Wall Street yatırımcıları arasında yayılmaya başladı. Son yarım saatteki alımlarla endeksler erken kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 122.42 puan ve yüzde 0.47 oranında artışla 26.201.04 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 23.02 puan ve yüzde 0.80 oranında artış kaydettiği günde 2.919.63 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 87.02 puan ve yüzde 1.12 oranında artışla günü 7.872.27 seviyesinde kapadı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.