ABD borsaları güne iyimser başladı

ABD borsaları güne iyimser başladı

ABD hisse senetleri, koronavirüsün bazı büyük ekonomilerde yayılmasının yavaşlamış olabileceğine ilişkin iyimserliğin sürmesi ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı.

A+A-

ABD hisse senetleri, koronavirüsün bazı büyük ekonomilerde yayılmasının yavaşlamış olabileceğine ilişkin iyimserliğin sürmesi ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı.

ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Salı günü yüzde 3.5 kadar yükseldi ve 23 Mart'taki dip seviyesinden başlattığı rallisini yüzde 20'nin üzerine çıkarttı. Eğer ralli tutunur ve bu çıtanın üzerinde kalırsa, boğa piyasası olarak tanımlanan duruma girilecek.

Aralarında hisse senetlerinin de bulunduğu risk varlıkları ve özel sektör tahvilleri, pandemi ortamında, politika yapıcıları ve hükümetlerin daha önce görülmemiş büyüklükte ve hızdaki teşvik paketlerinin desteği ile güçlü sıçramalarını sürdürüyor. Avrupa'nın önemli kısmında salgının yayılma hızının yatay hale geldiğine ilişkin işaretlere ve benzer işaretlerin iki gündür New York'tan da gelmesine karşın, ABD'de küçük işletmelerdeki güven Mart ayında çökmüş durumda.

Salgını kontrol altına almak amacıyla uygulamaya koyulan tedbirlerin ekonomik etkileri hissedilmeye devam ederken, birçok piyasa katılımcısı sürekli bir ralliye karşı uyarılarda bulunuyor.

State Street Global Markets çoklu varlık stratejisti Marija Veitmane, "Hisse senetlerinin yönü konusundaki iyimserliğin, şirket kâr görünümü daha açık hale gelene ve analistlerin tahminlerindeki farklılaşma azalana kadar, devam etmesi zor olacak" dedi.

S&P 500 Endeksi TSİ 17:10'da 59.55 puan ya da yüzde 2.24 yükselerek 2,723.23 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 631.78 puan ya da yüzde 2.79 yükselerek 23,311.77 puana ve Nasdaq Endeksi 130.75 puan ya da yüzde 1.65 tırmanarak 8,043.99 puana ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.