ABD borsaları sert yükselişle kapandı

ABD borsaları sert yükselişle kapandı

ABD borsaları salı gününü sert yükselişlerle kapadı. Üç ana endeks de yüzde 5'e yakın kazançlar elde etti.

A+A-

ABD borsaları salı gününü sert yükselişlerle kapadı. Üç ana endeks de yüzde 5'e yakın kazançlar elde etti. Wall Street'in salı günkü performansı ayı piyasası iddialarının teyit edilmesini de ertelemiş oldu. 

Korona virüs nedeniyle küresel ekonomiyle ilgili endişelerin artması ve OPEC'in OPEC dışı ülkelerle üretim kısıntısı konusunda anlaşamaması nedeniyle petrol fiyatların 1991 Körfez Savaşı dönemindeki seviyelere gerilemesi pazartesi günü Wall Street'e 2008 finansal krizinden bu yana en büyük kaybı yaşatmıştı. 

Rusya'nın OPEC ülkeleriyle görüşmeye hazır olduğunu açıklaması sonrası petrol fiyatları yüzde 10 arttı. 

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsün ekonomiye etkilerini hafifletmek için Kongre'den teşvik paketi talep edeceklerini açıklaması da yatırımcıların korona ile ilgili korkularını hafifletti. 

ABD borsalarının yükselmesinde bir başka etken de Fed'in 18 Mart'taki toplantısında faiz indireceği ihtimalinin kuvvetlenmesi oldu.

15.81 milyar hissenin el değiştirdiği salı günü Dow Jones sanayi vendeksi 1.167.14 puan ve yüzde 4.89 oranında yükselerek 25.018.16 puana ulaştı. S&P 500 ise 135.67 puan ve yüzde 4.94 oranında yükselerek gün sonunda 2.882.23 seviyesine ulaştı. Nasdaq da, 393.58 puan ve yüzde 4.95 oranında yükselişle günü 8.344.25 seviyesinde tamamladı.

Borsadaki şok düşüşler sonrası rekor seviyelerde düşen 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirileri de toparlanarak yüzde 6 arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.