ABD borsaları şirket bilançoları ile yükseldi

ABD borsaları şirket bilançoları ile yükseldi

ABD ile Çin arasında ticaret görüşmelerinin yüz yüze devam edeceği haberleri ve şirket bilançoları ABD borsalarında alım iştahını artırdı

A+A-

ABD borsaları haftanın ikinci gününü yükselişle kapadı. ABD ile Çin arasında ticaret görüşmelerinin yüz yüze devam edeceği haberleri ve şirket bilançoları ABD borsalarında alım iştahını artırdı

ABD'de şirket bilançolarının açıklanması sürüyor. Coca-Cola ve United Technologies'in ikinci çeyrek gelir ve karları tahminleri geride bıraktı. İki şirketin beklentiden fazla gelir ve kar açıklaması Dow'a büyük katkı yaptı. 

ABD'li heyetin yüz yüze görüşmeler için Çin'e gideceği haberleri de Wall Street'te alım iştahını artırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 177.29 puan ve yüzde 0.65 oranında artışla 27.349.19 seviyesinde kapadı. S&P 500 20.44 puan ve yüzde 0.68 oranında artışla gün sonunda 3.005.47 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 47.27 puan ve yüzde 0.58 oranında artışla günü 8.251.40 seviyesinde tamamladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.