ABD borsaları yatay kapandı

ABD borsaları yatay kapandı

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü yatay seyirle tamamladı

A+A-

ABD hisse senetleri, 6 haftanın ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, yatırımcıların faiz oranları hakkında fikir sahibi olmak için ekonomik verileri değerlendirmesiyle yatay seyretti.

Standard & Poor's 500 Endeksi dört günde ilk defa yükseldi. Endeks Fed yetkililerinin verilerin izin verdiği en yakın zamanda faiz artırımına gidileceğini vurgulamasının ardından, Perşembe günü Kasım ayından beri en uzun haftalık kazançlarını durdurmuştu. İstihdam verileri, imalat verileri, konut ve tüketici güvenine dair raporlar, bu hafta ekonominin durumuna dair geniş bir ışık tutacak.

ABD ana endeksi, kazanç ve kayıplar arasında gidip geldikten sonra, New York'ta 16:00 itibariyle yüzde 0.1'den daha az yükselerek 2,037.06 seviyesine geldi. Avrupa'daki birçok piyasa Paskalya tatili dolayısıyla bugün de kapalıydı.
Miller Tabak & Co'da hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Bugün Paskalya Pazartesi'si, bu yüzden Avrupa piyasalarının büyük çoğunluğu kapalı durumda. Ayrıca Hong Kong da öyle. Bu yüzden piyasalar nispeten sakin." dedi ve "Yarın Janet Yellen konuşacak; ardından Perşembe günü Dudley ve Cuma günü ise istihdam ve ISM imalat verileri rakamları var. Bu yüzden yatırımcıları bu verilerden önce bir şey yapmaya itecek bir güç yok." diyerek görüş bildirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.