ABD borsaları zayıf verilere rağmen yükseldi

ABD borsaları zayıf verilere rağmen yükseldi

ABD ekonomisi için olumsuz sinyalleri veren verilere istihdam raporu da eklendi.

A+A-

ABD ekonomisi için olumsuz sinyalleri veren verilere istihdam raporu da eklendi. İşsizlik oranının yüzde 3.5 ile 1969'dan bu yana en düşük seviyeye rağmen Wall Street'te endeksler yükseldi. Fed'in faiz indirimine inanç arttı

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı. 

Beklentilerin altında kalan ve ABD ekonomisindeki daralmayı işaret eden verilerin gölgesinde geçen haftada Salı ve Çarşamba günlerini şok düşüşler geçiren endeksler, Perşembenin ardından Cuma gününü de kazançlı kapadı. 

Zayıf verilere rağmen Wall Street yatırımcılarını alıma yönelten en büyük etken ise Fed'in Ekim ayında bir kez daha faiz indirimine gideceği inancının artması oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 372.68 puan ve yüzde 1.42 oranında yükselişle günü 26.573.72 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise 41.38 puan ve yüzde 1.42 oranında artışla gün sonunda 2.952.01 puana ulaştı. Nasdaq da 110.21 puan ve yüzde 1.40 oranında artışla günü 7.982.47 seviyesinde tamamladı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

Perşembe ve Cuma günü haftalık zararlarını azaltmalarına rağmen Dow ve S&P 500, haftayı yüzde 0.03 oranında düşüşle kapadı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.