ABD borsaları zirveden döndü - 19 Kasım 2019

ABD borsaları zirveden döndü - 19 Kasım 2019

Önceki gün rekor seviyelere ulaşan ABD borsalarında endeksler Trump'ın Çin ile yürütülen müzakerelere dönük açıklamaları ile eksiye döndü

A+A-

Önceki gün rekor seviyelere ulaşan ABD borsalarında endeksler Trump'ın Çin ile yürütülen müzakerelere dönük açıklamaları ile eksiye döndü. Dow Jones ve S&P 500 rekor seviyelerden geri dönüp günü ekside kapatırken Nasdaq az da olsa günü artıda tamamladı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 102 puan ve yüzde 0.36 oranında düşüşle 27.934.02 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 1.85 puan ve yüzde 0.06 oranında kayıpla gün sonunda 3,120.18 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 20.72 puan ve yüzde 0.24 oranında yükselişle günü 8,570.66 seviyesinde kapadı.

ABD Başkanı Donald Trump, Pekin'le bir anlaşma yapılmadığı takdirde, Çin ithalatına uygulanan gümrük vergilerini artırarak ticaret savaşını daha da büyütmekle tehdit etti.

Öte yandan Trump'la ilgili azil soruşturması kapsamındaki açık oturumlar da piyasalardaki belirsizliğe katkı yaptı. 

ABD Merkez Bankası Fed, bugün son faiz indirimi kararının alındığı Ekim ayı toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. Tutanaklardaki ifadeler, yatırımcılara Fed'in bir sonraki toplantısında alacağı kararlar konusunda daha fazla fikir verecek. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.