ABD borsalarında yatırımcıları korkutan düşüş

ABD borsalarında yatırımcıları korkutan düşüş

İstihdam ve üretim verilerinin, ticaret savaşlarının ABD ekonomisini tehdit ettiği izlenimini oluşturdu. Wall Street'te endeksler günü sert düşüşlerle kapadı

A+A-

İstihdam ve üretim verilerinin, ticaret savaşlarının ABD ekonomisini tehdit ettiği izlenimini oluşturdu. Wall Street'te endeksler günü sert düşüşlerle kapadı

ABD borsaları Çarşamba gününü son 6 haftanın en büyük düşüşüyle tamamladı.

Salı günkü PMI verisinin ABD üretimindeki yavaşlamayı göstermesinin ardından dünkü istihdam raporu, Wall Street yatırımcıları tarafından Çin ile ticaret savaşının ABD ekonomisini tehdit ettiği şeklinde yorumlandı. 

ADP ve Moody’s Analytics verilerine göre özel sektör istihdamı Eylül'de 135 bin arttı. Böylece istihdamda Haziran'dan beri en yavaş artış kaydedildi. Beklenti 140 bindi. Bu arada Ağustos ayı verisi 195 binden 157 bine aşağı yönde revize edildi. Özellikle küçük firmaların personel alımında temkinli olduğu ve sürecin devam etmesi halinde işsizlik oranının artacağı belirtildi. 

TİCARET SAVAŞLARINDA YENİ CEPHE AB Mİ?

Dünya Ticaret Örigütü'nün Airbus, kararı da yatarımcılar tarafından ticaret savaşlarında yeni bir cephe olarak değerlendirildi. Dünya Ticaret Örgütü, Airbus'a verilen yasadışı AB sübvansiyonları nedeniyle ABD'nin Avrupa'dan gelen 7.5 milyar dolar değerinde ürüne ek gümrük tarifesi uygulamasına onay verdi. 

KIRMIZIYA BOYANDI

Dow Jones sanayi endeksi günü 494.42 puan ve yüzde 1.86 oranında düşüşle 26.078.62 puanda kapadı. S&P 500 52.54 puan ve yüzde 1.79 oranında düşüşle 2.887.61 seviyesine geriledi. Nasdaq da 123.44 puan ve yüzde 1.56 düşerek günü 7.785.25 seviyesinde tamamladı.

VOLATILITY ENDEKSİ YÜKSELDİ

Cboe Volatility Index veya seçenek tabanlı bir yatırımcı kaygısı göstergesi olan VIX .VIX, 1,9 puan artarak 20,47 seviyesine yükseldi.

OTOMOTİVDE ALARM

Ford Motor hisseleri, otomobil üreticisinin ABD otomobil satışlarında üçüncü çeyrekte yaklaşık yüzde  5 düşüş bildirmesinin ardından yüzde 3.26 geriledi. General Motors Co (GM.N), üç aylık satışlarının ABD otomobil alışveriş sitesi Edmunds’in öngörüsünün biraz gerisinde kalmasının ardından yüzde 4.0 düşüş gösterdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.