ABD borsalarında yeni rekorlar

ABD borsalarında yeni rekorlar

ABD ile Çin arasındaki karşılıklı jestlerin ticaret savaşı riskini azaltması ve ECB'nin beklentiler doğrultusunda faizi indirmesi ile Wall Street endeksleri günü artıda kapadı.

A+A-

ABD ile Çin arasındaki karşılıklı jestlerin ticaret savaşı riskini azaltması ve ECB'nin beklentiler doğrultusunda faizi indirmesi ile Wall Street endeksleri günü artıda kapadı. S&P 500 3.009 puanla tüm zamanların en iyi seviyesini yakaladı

ABD borsaları Perşembe günü yükselişle kapandı. 3 ana endeks de günü artıda tamamlarken S&P 500 tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. 

Wall Street'teki olumlu havada en büyük etkenler Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve ABD ile Çin arasında karşılıklı iyi niyet gösterileriyle ticaret savaşı geriliminin oldukça azalması büyük rol oynadı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını -%0,40'tan -%0,50'ye çekti. Piyasa beklentisi de faizin 10 baz puan ineceği yönündeydi.

ABD EKONOMİSYLE İLGİLİ OLUMLU VERİLER

ABD ekonomisiyle ilgili veriler de yükselişe katkı yaptı. İşsizlik başvurularındak düşüş ve çekirdek tüketici fiyatlarının beklentiyi aşması ABD ekonomisi için olumlu mesajlar verdi. 

ABD'de işsizlik başvuruları 7 Eylül'de sona eren haftada 15 bin azalarak 204 bine geriledi. 

Çalışma Dairesi tarafından Perşembe günü yayınlanan çekirdek tüketici fiyatları Ağustos ayında yüzde 2,4 artarken, Fed’in yüzde 2 olan enflasyon hedefinin oldukça üstünde kaldı.

FED'İN FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRMESİ BEKLENİYOR

Çekirdek tüketici fiyatlarındaki yükselişe rağmen Fed'in gelecek hafta faizi 25 baz puan indirmesi bekleniyor. 

Teknoloji sektöründeki hisselerin kazanımları S&P 500 ve Nasdaq'ın yükselişine neden olurken, finans sektörü hisseleri de Mayıs ayından bu yana en yüksek kazanç çizgisi olan Dow'a en büyük artışı  sağladı. 

S&P 500'DE TÜM ZAMANLARIN REKORU

Dow Jones sanayi endeksi günü 45.41 puan ve yüzde 0.17 oranında artışla 27.182.45 seviyesinde tamamladı. S&P 500 8.64 puan ve yüzde 0.29 oranında artışla 3.009.57 seviyesine yükselerek tüm zamanların en iyi seviyesini yakaladı. Nasdaq da 24.79 puan ve yüzde 0.3 oranında artışla günü 8.194.47 seviyesinde kapadı.

Google'ın çatı şirketi Alfabet A.Ş.'nin mali dolandırıcılık soruşturmasını çözmek için Fransa ile 1.1 milyar dolarlık bir anlaşmaya varmasının ardından hisseleri yüzde 1.2 arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.