ABD büyümesi beklentilerin altında

ABD büyümesi beklentilerin altında

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4,3 olan beklentilerin altında büyüdü

A+A-

ABD ekonomisi 2018 ikinci çeyrekte de güçlü büyümeye devam etti. GSYH, enflasyondan ve mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 arttı. 

Ekonomistler 2. çeyrekte büyümenin yüzde 4,3 olmasını bekliyorlardı.Ağustos ayında açıklanan ilk tahminlerde de büyüme yüzde 4,2 olarak duyurulmuştu. 

İkinci çeyrekte işletme yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 artarken, tüketici harcamaları yüzde 3,8 yükseldi. Stok değerlemeleri ve sermaye harcamaları ayarları ile birlikte vergi sonrası şirket karları ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 arttı. İlk çeyrekte artış yüzde 8,2 olmuştu.

Stok değerlemeleri ve sermaye harcamaları ayarlamaları olmadan vergi öncesi karlar ise mevsimsel etkilerden arındırılmış veriler bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,5 yükseldi. İlk çeyrekte yüzde 8,5 artış gerçekleşmişti.

Macroeconomic Advisers, Çarşamba günü açıklanan yeni konut satışları verisi sonrasında 3. çeyrek büyüme oranını yüzde 3,4 tahmin etti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.