ABD-Çin arasında ikinci görüşme yapıldı

ABD-Çin arasında ikinci görüşme yapıldı

ABD ve Çin üst düzey temsilcileri G-20 zirvesinden bu yana ikinci telefon görüşmelerini gerçekleştirdiler.

A+A-

ABD ve Çin üst düzey temsilcileri Perşembe günü Haziran’daki, iki tarafında ateşkes konusunda mutabık kaldıkları G-20 zirvesinden bu yana ikinci telefon görüşmelerini gerçekleştirdiler.

ABD Üst Düzey Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in daha önce de Çin tarafıyla görüştüğü ABD Ticaret Bakanlığı sözcüsü tarafından teyit edilmişti.

Görüşmenin detaylarına yönelik bilgi verilmezken Çin Ticaret Bakanlığı daha fazla bilgi verilmesine yönelik talepleri cevaplamadı.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross , taraflar arasında hala derin ayrılıklar olduğunu belirterek, müzakelerin uzun sürebileceği yönünde uyarıda bulundu.

Trump bu hafta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in hacimli tarım ürünleri alımına yönelik taahhütlerini yerine getirmediğini belirterek isterse Çin’e ek gümrük vergilerini artırabileceğini belirtmişti.

Görüşmelerin devam etmesi noktasında bir diğer çekişmeli konu ise ABD’nin Çinli teknoloji devi Huawei üzerinde uyguladığı kısıtlamalar olarak kalmaya devam ediyor.

Çin ve ABD arasındaki müzakeler Mayıs ayında çıkmaza girmiş ardındanABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping geçen ay Japonya’da gerçekleştirdikleri görüşmede ateşkese karar vermişlerdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.