ABD-Çin görüşmelerinde yeni vergi krizi

ABD-Çin görüşmelerinde yeni vergi krizi

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin bu hafta ABD'ye gitmemesi çok büyük olasılık

A+A-

Çin'de yayınlanan Global Times gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın 200 milyar dolar tutarında Çin malı için ithalat tarifelerini Cuma günü yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkaracağını açıklamasına Çin hükümeti tepki verecek. 

Global Times'ın baş editörüne göre Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin bu hafta Washington'a gitmemesi büyük olasılık. 

Editör Hu Xijin, "Bırakalım Trump tarifeleri yükseltsin. Ticaret görüşmelerinin ne zaman yeniden başlayabileceğini görelim" dedi. 

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin heyetinin bu hafta ABD'ye gitmek için hazırlık yaptığını bildirdi. Ancak Bakanlık, heyette Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin olup olmayacağı konusunda bilgi vermedi. 

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "ABD ile Çin'in yarı yolda buluşabileceğine inanıyoruz. ABD, her iki tarafın da faydasına olacak bir anlaşmaya ulaşmak için Çin ile birlikte çalışmalı" diye konuştu. 

ABD Başkanı Trump'ın Çin'dn 200 milyar dolar ithalat için gümrük tarifelerini Cuma güne yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkaracağını söylemesi sonrası Çin heyetinin Çarşamba günü Washington'da olma planlarının değişip değişmediği merak ediliyordu.

Geçtiğimiz hafta ABD Hazine Bakanı Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'in Pekin'e yaptıkları ziyaretin ardından ABD-Çin ticaret müzakerelerinin 8 Mayıs'ta Washington'da yeniden başlaması bekleniyor. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.