ABD-Çin ticaret savaşı şimdilik bitti!

ABD-Çin ticaret savaşı şimdilik bitti!

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ülkeler arasındaki ticaret anlaşması görüşmelerini tekrar başlatma konusunda anlaştı

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ülkeler arasındaki ticaret anlaşması görüşmelerini tekrar başlatma konusunda anlaştı ve Washington'un Çin'e uyguladığı ek tarifelerin kaldırılacağı duyuruldu. 

t24'te yer alan habere göre, Trump, Jinping ile yaptıkları 80 dakikalık toplantının "işleri tekrar rayına oturttuğunu" söyledi.  ABD lider, toplantının "mükemmel" geçtiğini ifade etti. 

Ticaret anlaşma görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından ABD, Çin'den gelen 325 milyar değerindeki ürünlere yüzde 25 ek tarife uygulama kararı almıştı. Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, ABD'nin bu ek tarifeleri uygulamama kararı aldığını da aktardı. Ajans, görüşmelerin "eşitlik ve karşılılıklı saygı" ilkeleriyle tekrar başlayacağını aktardı.

Wall Street Journal'ın aktardığına göre ek tarifelerin kaldırılmasının karşısında Çin'in ne önerdiği henüz bilinmiyor. 

Çin lideri Jinping, Pekin ile Washington'un "iş birliğinden fayda göreceğini ama düşmanlıktan kaybedeceğini" söyledi.

Trump ayrıca Huawei'ye ABD ürünlerinin satılmasına onay verdiğini bildirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.