ABD, Çin'e ek tarifeleri sürdürecek

ABD, Çin'e ek tarifeleri sürdürecek

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının ilk adımına atılacak imzalar öncesinde açıklama yaptı.

A+A-

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, çarşamba günü 1. faz anlaşmaya atılacak imzalara rağmen Washington'ın Çin mallarına ek tarife uygulamayı sürdüreceğini açıkladı

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının ilk adımına atılacak imzalar öncesinde açıklama yaptı. Mnuchin, ABD'nin ticaret anlaşmasının ikinci aşamasının tamamlanmasına kadar Çin malları üzerindeki tarifeleri sürdüreceğini söyledi. 

Mnuchin, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile birlikte yaptığı açıklamada, Çin ile daha fazla tarife indirimi konusunda herhangi bir anlaşma olmadığını söyledi. Mnuchin, Çin ile satın alınacak ABD ürün ve hizmetlerini ayrıntılandıracak gizli bir ek dışında, Çin ile 1. Aşama ticaret anlaşmasının tüm yönlerinin Çarşamba günü kamuya açıklanacağını söyledi. 

Mnuchin, “ABD ve Çin arasında bu konularda başka sözlü veya yazılı anlaşma yoktur ve tarifelerde gelecekte indirim yapılması konusunda herhangi bir anlaşma yoktur. Aksine söylentiler kategorik olarak yanlıştır” dedi.

Birinci adım ticaret anlaşmasına 15 Ocak'ta atılacak imzaların getirdiği iyimserlikle risk iştahları artan yatırımcılar, Mnuchin'in açıklamasıyla tedirgin oldu. ABD borsaları, Salı gününü rekorlardan geri dönerek kapadı. Dow sınırlı da olsa artıda kalırken S&P 500 ve Nasdaq günü ekside kapadı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.