ABD ekonomisinde %38 daralma bekleniyor

ABD ekonomisinde %38 daralma bekleniyor

Morgan Stanley %30 ekside olan ikinci çeyrek GSYiH beklentilerini de %38 eksi olarak yeniden düzenledi.

A+A-

Yatırım bankası Morgan Stanley korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla yapılan sosyal mesafe ve hayati olmayan işyerlerinin kapatılması uygulamaları nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri ekonomik tahminlerini yeniledi.

Yatırım bankası Morgan Stanley ilk çeyrekte halihazırda %2,4 ekside olan ABD gayri safi yurtiçi hasıla (GSYiH) beklentilerini %3,4 daha aşağıya çekti ve %30 ekside olan ikinci çeyrek GSYiH beklentilerini de %38 eksi olarak yeniden düzenledi.

Morgan Stanley ekonomistleri, ABD’nin ekonomik toparlanmasının önceki beklentiden daha zor süreceğini, işaretlerin daha derin bir resesyonu ve daha yavaş bir çıkışı gösterdiğini belirtti. Üçüncü çeyrek GSYİH beklentisini %20,7 büyüme olarak açıklayan yatırım bankası üçüncü çeyrekteki toparlanmanın yılın ilk yarısındaki kaybedilen verimin sadece %35’ini geri alacağını öngördü.

Yıllık bazda ABD gayri safi yurt içi hasılasında %5,5 oranında bir daralma bekleyen Morgan Stanley, bu oranlarla 1946 yılından beri gerçekleşecek en dik düşüşü öngörüyor.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi de karamsar tablo öngördü

Kasvetli tahminleri sadece Morgan Stanley yapmıyor. ABD Kongresi Bütçe Ofisi perşembe günü ikinci çeyrekte en az %28’lik daralma beklediklerini ve bu düşüşlerin çok daha fazla olabileceğini açıklamıştı. Bu tahminlerin de etkisiyle S&P 500 endeksi 19 Şubat tarihli en son yükselişinden %25 daha aşağı seviyeler seyrediyor. Cuma günü paylaşılan tarım dışı istihdam verileri de ABD vadeli hisse senetlerinin düşmesine neden oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.