ABD ekonomisindeki büyüme beklentinin altında kaldı

ABD ekonomisindeki büyüme beklentinin altında kaldı

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ekonomi yılın ilk çeyreğinde % 3.1 ile beklentinin hafif altında büyüdü

A+A-

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ekonomi yılın ilk çeyreğinde % 3.1 ile beklentinin hafif altında büyüdü ancak veri, ekonomik büyümenin güçlü seyrini sürdürdüğünü gösterdi.

Beklenti büyümenin % 3.2 olmasıydı. Ekonominin en büyük bölümünü oluşturan tüketici harcamaları ise % 1.3'ten % 0.9'a revize edildi. Bu rakam, bir yılın en düşük seviyesi olarak kayda geçti.

Çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi 1. Çeyrekte % 1'den % 1.2'ye revize edildi..

Güçlü yatırımlar zayıf tüketici harcamalarını dengeledi. Ancak çoğu ekonomist küresel büyümedeki yavaşlama ve ticaret savaşlarının güveni sarsmasıyla büyümenin yılın ikinci çeyreğinde yavaşlayabileceğini belirtiyor. Bloomberg anketine katılan analistler ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret politikaları ve tavaşlayan küresel büyümenin şirketleri işe alımlar ve harcama konusunda daha isteksiz hale getireceğini bu nedenle de büyümenin ikinci çeyrekte %1.8 ile 2 yılın en düşük seviyesine inebileceğini öngörüyor.

Bugün açıklanan diğer veriye göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları 227 binle 7 haftanun en yüksek seviyesine çıktı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.