ABD endeksleri düşüşle kapandı

ABD endeksleri düşüşle kapandı

ABD hisse senetleri cuma gününü değer kaybıyla tamamladı. Ancak endeksler Mayıs ayını önceki aya göre yükselerek tamamladı.

A+A-


 


Dow Jones Sanayi Endeksi 115.44 puan düşüşle 18010.68 kapattı. Endeks gün içinde 158 puana varan bir düşüş yaşadı. Hisse senetleri Yunanistan'a yönelik yeni endişelerin etkisi altında kaldı. Yunanistan
zamanı azalırkeni halen uluslararası kreditörleri ile bir anlaşma sağlamayı başaramadı. Ayrıca, açıklanan veriler ABD ekonomisinde zayıflığın devam ettiğini gösterdi.

Cuma günü New York Borsası'nda işlem hacmi son bir ayın en yüksek seviyesinde oldu. Bununla birlikte Mayıs ayı toplamda yılın en düşük hacimli ayı oldu. Ayın son günlerinde genel olarak olduğu gibi cuma günü de pozisyon kapatmalar günün son saatlerinde işlem hacminin yükselmesine neden oldu.

Cuma günü yaşadıkları düşüşlere karşın hem Dow Jones hem de S&P 500 mayıs ayını yüzde 1 oranında yükselişle tamamladılar. Mayıs ayı içinde Dow Jones endeksi iki kez S&P 500 endeksi de 4 kez rekor kapanış yakaladı.


S&P 500 endeksi cuma gününü 13.40 puan düşüşle 2107.39 ve Nasdaq Bileşik endeksi 27.95 puan gerileyerek 5070.03 puandan tamamladılar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.