ABD endeksleri haftayı kayıpla tamamladı

ABD endeksleri haftayı kayıpla tamamladı

ABD hisse senetleri küresel piyasalardaki satışları takip etti ve geçtiğimiz haftayı değer kaybı ile tamamladı.

A+A-

Cuma günü yaşanan düşüş endekslerin hem bir önceki güne göre hem de geçen haftanın aynı gününe göre değer kaybetmesine neden oldu.

Dow Jones Sanayi Endeksi 279.47 puan düşüşle 17826.30 ve S&P 500 endeksi 23.81 puan düşüşle 2081.18 puandan cuma gününü tamamladılar. Bu düşüş her iki endeks için de 25 Mart'tan bu yana en keskin düşüşü ifade etti.
Nasdaq Bileşik endeksi 75.98 puan düşüşle 4931.81 puandan kapandı.

Haftalık bazda ise Dow Jones yüzde 1.3, S&P 500 yüzde 1'e yakın bir oranda ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 1.3 oranında değer kaybı yaşadı.

Küçük ve Orta büyüklükteli şirketlerin hisselerinin işlem gördüğüğ Russell 2000 endeksi Cuma gününü yüzde 1.7
oranında değer kaybı ile tamamladı. Russell 2000 endeksi hafta içinde rekor seviyelere yükeşmişti.

ABD hisse senetlerine yaşanan düşüş, Yunanistan'a yönelik endişelere bağlı olarak Asya ve Avrupa Borsalarında yaşanan düşüşü takip eden bir düşüş oldu. Arka planda yatırımcılar şirketlerin ikinci çeyrek karlarını izlediler ki bu alanada gelen zayıf rakamlar da piyasa üzerinde baskı oluşturdu.

FactSet tarafından yapılan açıklamaya göre bu zamana kadar ilk çeyrek karını açıklayan ve hisseleri S&P 500 endeksi kapsamında işlem göre 56 şirketin toplam ilk çeyrek karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.1 oranında geriledi.

Karlardaki düşüşün büyük bir kısmından düşük petrol fiyatları ve doların güç kazanması sorumlu tutuldu. Bu çeyrekte karların gerileme göstermesi halinde bu 2012'nin üçüncü çeyreğinden bu yana ilk çeyrek dönemlik kar düşüşü olacak.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.