ABD endeksleri mini düşüşle kapandı

ABD endeksleri mini düşüşle kapandı

ABD hisse senetleri Cuma gününü hafifçe gerileyerek tamamladı, ancak gün içinde yaşanan kayıpların büyük kısmı telafi edildi.

A+A-


ABD hisse senetleri Cuma gününü hafifce gerileyerek tamamladı, ancak gün içinde yaşanan kayıpların büyük kısmı telafi edildi. Fed Başkanı Janet Yellen, cuma günü yaptığı açıklamada faiz oranlarının bu yıl artırılmasına yönelik görüşünü yineledi.


Pek çok yatırımcı Fed'in faiz oranlarını Eylül ayında artıracağına inanıyor, ancak faiz oranlarında sınırlı bir artış da yaşansa bunun yedinci yılını sürdüren boğa piyasasına son vereceğine inanan bir kesim de var.
Faizlerin artacağına yönelik inanış sağlanmışken, şimdilerde odaklanılan nokta faiz artışarının miktar ve sıklığı olarak görünüyor. Yellen Cuma günü yaptığı açıklamada ekonominin önündeki, ücret artışlarının yavaş seyri, düşük enflasyon ve hayal kırıklığı yaratan büyüme oranları gibi zorlıkların Fed'in tam anlamı ile bir sıkılaşma sürecine girmesine yönelik cesaret kırıcı olabileceğini söyledi.

Dow Jones Sanayi endeksi 53.72 puan düşüşle 18232.02, S&P 500 endeksi 4.76 puan düşüşle 2126.06 ve Nasdaq Bileşik endeksi 1.43 puan düşüşle 5089.36 puandan günü tamamladı. Haftalık olarak ise Dow Jones yüzde 0.2
oranında gerilerken, S&P yüzde 0.2 ve Nasdaq yüzde 0.8 oranında düşüş yaşadı.

Cuma günü aynı zamanda Çalışma Bakanlığı Nisan ayı için beklentilerin üzerinde bir enflasyon oranı açıkladı.
Nisan ayında TÜFE'nin bir önceki aya göre yüzde 0.1 ve çekirdek TÜFE'nin yüzde 0.3 ıoranında arttığı ifade edildi. Çekirdek TÜFE'deki artış 2013 Ocak ayından bu yana en güçlü artış oldu.

Avrupa'da Almanya DAX endeksi yüzde 0.4 ve Fransa CAC endeksi yüzde 0.1 oraında geriledi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.