ABD endeksleri yükseldi

ABD endeksleri yükseldi

Yunanistan'ın yeni tasarısına yönelik umutlar ABD hisse senedi piyasalarına olumlu yansıdı ve endeksler cuma gününü yükselişle tamamladı.

A+A-


 



Doıw Jones Sanayi endeksi 211.79 puan yükselişle 17760.41, S&P 500 endeksi 25.31 puan yükselişle 2076.652 ve Nasdaq Bileşik endeksi 75.30 puan yükselişle 4997.70 puandan günü tamamladı.

Cuma günü yaşanan yükseliş genele yayılan bir yükseliş olurken, Dow Jones endeksi kapsamındaki 30 hissenin tamamı ve S&P endeksinin bütün sektörel alt endeksleri yükseldi.
Haftalık bazda S&P yatay bir kapanış yaşarken, önceki iki haftayı düşüşle tamamlamış olan Dow Jones geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre yüzde 0.17 oranında yükseldi. Nasdaq ise haftalık bazda yüzde 0.23 oranında geriledi.

Yunanistan'ın son tasarısı kreditörlerin taleplerine yakın bulununca, taraflar arasında bir anlaşma sağlanacağına dair umutlar arttı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.