ABD enflasyon verileri açıklandı

ABD enflasyon verileri açıklandı

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre tüketici fiyatları Haziran'da aylık yüzde 0.1, yıllık yüzde 1.6 artış kaydetti.

A+A-

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre tüketici fiyatları Haziran'da aylık yüzde 0.1, yıllık yüzde 1.6 artış kaydetti. Beklenti sırasıyla yüzde 0.0 ve yüzde 1.6 idi.

Geçtiğimiz hafta açıklanan güçlü istihdam verisinin ardından özellikle çekirdek enflasyon rakamlarının da iyi gelmesi, 25 Temmuz'daki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz indirimine gitmeyi değerlendiren politika yapıcılar için durumu zorlaştırıyor.

ABD'de geçen hafta açıklanan veri, tarım dışı istihdamın Haziran ayında 224 bin arttığını işaret ederek 160 bin seviyesindeki beklentinin önemli ölçüde üzerinde gelmişti.

Çekirdek enflasyon aylık bazda 17 ayın zirvesinde

Volatil gıda ve enerji fiyatları hariç tüketci fiyatları aynı dönemde bir önceki aya göre yüzde 0.3 ile Ocak 2018'den beri en güçlü artışın kaydetti. Yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 2.1 seviyesinde gerçekleşti.

Ana harcama gruplarında konut, ikinci el motorlu araç, giyim, mobilya ve ev hizmetleri maliyetlerindeki artış dikkat çekti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.