ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükseliş, altını düşürdü

ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükseliş, altını düşürdü

Altın fiyatları, Fed toplantısı öncesinde yükselen tahvil faizleriyle beraber geriledi. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etti.

A+A-

Altın yatırımcıları, faiz oranlarında ya da varlık alım hızında bir değişiklik olup olmayacağına dair herhangi bir işaret görebilmek için Fed toplantısını yakından takip edecek.

Bloomberg HT'nin haberine göre 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi geçen hafta yüzde 1,53 seviyelerine kadar geriledikten sonra bu hafta yükselişe geçerek yüzde 1,62 seviyesine ulaştı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de hafta başından bu yana yükselişte.

Ons altın fiyatı

Ons altın, 2021 yılının ilk üç ayını da kayıpla kapatarak son 40 yıldaki en kötü ilk çeyrek performanslarından birini gösterdikten sonra Nisan ayını kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Haftaya 1.777 dolar civarında başlayan ons altın, iki gündür dalgalı bir seyir izledikten sonra ABD Hazine tahvili faizindeki yükselişle birlikte 1.771 dolara geriledi.

Gram altın fiyatı

Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte pazartesi günü 484 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesine tırmanan gram altın, son iki günde dolar kurunda ve küresel altın fiyatlarında yaşanan düşüş ile 468 TL'ye kadar geriledi.