ABD hisseleri yükselişle açıldı

ABD hisseleri yükselişle açıldı

ABD hisse senetleri, ekonomiye yönelik iyimser beklentiler ile yukarı yönde hareket etti

A+A-

ABD hisse senetleri, koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesinin ekonomiye yönelik iyimserliği desteklemesi sonucu değer kazandı.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeks, Mart ayında gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden başlattığı yükselişini yüzde 40'a çıakrdı ve bu yılın kayıplarının tümünü geri almaya oldukça yaklaştı. Dow Jones Endeksi, Boeing Co. öncülüğünde diğer endekslere göre daha iyi performans gösterdi. Nasdaq 100 Endeksi fazla değişmedi.

Traderlar, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'yi neredeyse durma noktasına getiren koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi ile birlikte temkinli bir şekilde iyimserler. Hisse senetleri tutma konusunda geçen ay uyarıda bulunan ünlü yatırımcı Stan Druckenmiller, mevcut piyasa rallisi sırasında çok temkinli olduğunu söyledi. Aralarına Tobias Leckovich'in bulunduğu Citigroup Inc. stratejistleri, pozisyon almanın biraz ileri gitmiş olabileceğini ve yatırımcıların tüm potansiyel riskleri satın almamış olabileceğini kaydetti.

QMA'nın portföy yöneticisi ve idari direktörü Ed Campbell, "Veriler iyileştiği ve piyasanın arkasında likidite desteğini bulduğu sürece, muhtemelen yükseliş sürecek," dedi ve "Bu noktada hisse senetlerinin aleyhine bahis yapmayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi 8.53 puan ya da yüzde 0.27 yükselerek 3,202.46 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 253.02 puan ya da yüzde 0.93 yükselerek 27,364.00 puana ulaştı ve Nasdaq Endeksi 9.98 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle 9,800.35 puana indi.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.