ABD ile Çin arasında müzakereler başladı

ABD ile Çin arasında müzakereler başladı

Washington'da ABD ile Çin heyetleri arasında ticaret müzakereleri başladı

A+A-

Çin Başbakan Yardımcıası Liu He liderliğindeki Çin heyeti ile ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin liderliğindeki ticaret müzakereleri, Lighthizer'in Washington'daki ofisinde başladı.

Başbakan Yardımcısı Liu He'yi ABD Ticaret Temsilcisi Ofisi'ne gelişinde Lighthizer ve Mnuchin merdivenlerde karşıladılar. 

ABD ile Çin yaklaşık 15 aydır devam eden ticaret savaşına çözüm arıyorlar. Ancak, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Pazartesi günü Çinli 28 şirketi Sincan'da insan hakları ihlallerine destek oldukları iddiası ile kara listeye alması Washington'da müzakerelerden beklentileri düşürmüş durumda.

Gündemdeki konularda biri de Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin 2 gün olarak planlanan müzakerelerin tamamında Washington'da olup olmayacağı. SCMP gazetesi Liu He'nin bu gece Washington'dan ayrılacağını öne sürmüş, Beyaz Saray bu yönde bir bilgi bulunmadığını ifade etmişti.

Global Times gazetesi baş editörüne göre ise Çin heyeti Cuma akşamı Washington'dan ayrılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.