ABD ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz gerginliği tırmanıyor

ABD ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz gerginliği tırmanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleriyle ilgili olarak "Türklere bu çalışmaların yasa dışı ve kabul edilemez olduğunu bildirdik" ifadelerini kullandı. 

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleriyle ilgili olarak "Türklere bu çalışmaların yasa dışı ve kabul edilemez olduğunu bildirdik" ifadelerini kullandı. 

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre Atina ziyareti sırasında Pompeo, "Türklere yasadışı sondajın kabul edilemez olduğunu söyledik ve her zaman yaptığımız gibi yasal aktivitelerin gerçekleştirilmesini garanti altına almak için diplomatik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

"Hiçbir ülke Avrupa’yı rehin alamaz”

Başbakan Kiryakos Miçotakis ile düzenledikleri ortak basın açıklamasında konuşan Pompeo, şöyle devam etti: “Biz Akdeniz’deki uluslararası aramalarda kuralların işlediğinden emin olmak istiyoruz ve hiçbir ülke Avrupa’yı rehin alamaz.”

Altıncı nesil ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından verilen ruhsat sahasında ilk sondajına geçen ağustos ayında başlamıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Atina'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Kıbrıs'ın egemenliğini ihlal ettiğini savunmuş ve Washington'dan çözüm için ağırlığını koymasını istemişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.