ABD Irak'tan çıkıyor haberleri yalanlandı

ABD Irak'tan çıkıyor haberleri yalanlandı

ABD’nin Irak’taki askerlerini çekeceği imasında bulunan bir mektup  kafaları karıştırdı.

A+A-

ABD’nin Irak’taki askerlerini çekeceği imasında bulunan bir mektup  kafaları karıştırdı. Mektubun taslak olarak hazırlandığını ve dolaşıma  girmesinin bir hata olduğunu belirten Pentagon yetkilileri “ABD Irak’tan çekilmiyor” mesajını verdi.

Amerikanın Sesi Radyosu'nun internet sitesinde yer alan habere  göre, ABD ve İran arasında tırmanan gerilimde Irak parlamentosu ABD  askerlerinin ülkeden ayrılmasını öngören ancak bağlayıcı olmayan bir  karar almıştı. Reuters haber ajansı, ABD liderliğindeki IŞİD’le Mücadele Koalisyonu tarafından Irak Savunma Bakanlığı Ortak Görev Gücü’ne hitaben yazılan bir mektubu haberleştirdi.

Iraklı bir askeri kaynağın ve ABD Savunma Bakanlığı’ndan da bir  yetkilinin doğruladığı mektupta Irak parlamentosunun almış olduğu bu  karara atıfta bulunuldu, bölgedeki ABD askerlerinin önümüzdeki gün ve  haftalarda yeniden konumlandırılacağı, bu sırada da helikopter  hareketliliği olacağı belirtildi. ABD’li Tuğgeneral William Seely’nin  isminin bulunduğu mektupta “Egemen bir ülke olarak ülkeden ayrılmamıza  yönelik almış olduğunuz karara saygı duyuyoruz” ifadesi de yer aldı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.