ABD işsizlik başvuruları beklentinin altında

ABD işsizlik başvuruları beklentinin altında

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 267 bin ile beklentinin altında kaldı.

A+A-

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 267 bin ile beklentinin altında kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, 2 Nisan ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 267 bin oldu. Böylece, önceki haftaya kıyasla 9 bin artan başvurulara yönelik piyasa beklentisi 270 bin düzeyindeydi.

Bu arada, 26 Mart ile biten haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları, 276 binde sabit bırakıldı. Açıklama metninde, işsizlik maaşı başvurularının son 57 haftadır eşik olarak kabul edilen 300 bin seviyesinin altında kalarak, 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi. 

Diğer taraftan, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin 500 kişilik artışla 266 bin 750'ye yükseldi. Buna ilaveten, 26 Mart ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları önceki haftaya göre 19 bin kişi artarak 2 milyon 191 bine yükseldi. Söz konusu veriye ilişkin beklenti 2 milyon 170 bin olarak öngörülmüştü.

Analistler, son dönemde istikrarlı bir grafik izleyen işsizlik maaşı başvurularını, iş gücü piyasasının tam istihdama ulaşmak üzere olduğu şeklinde değerlendiriyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.