ABD işsizlik maaşı başvuruları açıklandı

ABD işsizlik maaşı başvuruları açıklandı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 55 bin kişi azalarak 787 bine geriledi

A+A-

ABD'de işsizlik haklarından yararlanmak için başvuranların sayısı geçen hafta 55 bin kişi azalarak 787 bin oldu. Bloomberg anketine katılan uzmanların 800 bin ile 910 bin arasında değişen tahminlerinin medyanı 870 bin idi.

Önceki haftanın başvuruları 898 binden 842 bine aşağı revize edildi. Volatil işsizlik başvuruları verisinde dört haftalık hareketli ortalama 17 Ekim haftasında 811.3 bin oldu.

Düzeltilmemiş işsizlik başvuruları 829.7 binden 756.6 bine revize edildi. Süregelen işsizlik başvuruları 1 milyon 24 bin azalarak 8 milyon 373 bine geriledi.

ABD'de Kovid-19 salgını nedeniyle işsizlik yardımı başvurularında Mart ayında ciddi bir artış olmuştu. 14 Mart haftasında 282 bin seviyesinde gerçekleşen başvurular bir sonraki hafta 3 milyon 307 bine yükseldi.

Yoğunluktan dolayı Ohio eyaletindeki başvuru merkezinin internet sayfası çökerken, bazı eyaletlerde işsizlik kurumlarının telefonları kilitlenmişti.

Haftalık işsizlik başvuruları Nisan başında 6.8 milyona kadar yükselmesinin ardından koronavirüs tedbirlerinin hafifletilmesi ve parasal ve mali teşviklerin etkisiyle kademeli olarak geriledi. Ancak başvurular hala virüs öncesi seviyelere dönmedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.