ABD istihdam verileri beklentilerin altında

ABD istihdam verileri beklentilerin altında

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan'da 160,000 ile yedi ayın en zayıf artışını kaydetti.

A+A-

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında 160,000 ile yedi ayın en zayıf artışını kaydederek beklentilerin altında kalırken, işsizlik oranı yüzde 5'te sabit kaldı.

Ekonomistler Nisan ayında 202,000 kişilik istihdam artışı beklerken, işsizlik oranının da yüzde 5'te kalacağını tahmin ediyorlardı.

Mart ayı için 215,000 olarak açıklanan tarım dışı istihdam artışı ise 208,000'e revize edildi. Mart ayının yüzde 5 olan işsizlik oranı ise revize edilmedi.

İstihdam büyümesindeki bu yavaşlama, genel ekonomik aktivitedeki zayıflığın işgücü piyasasına da sıçrıyor olabileceği endişelerini doğurabilir. Ekonomik büyüme yılın ilk çeyreğinde keskin bir yavaşlama göstermişti.

Ortalama saatlik ücretler geçen ay yüzde 0.3 yükselişle gösterirken, Mart ayında yüzde 2.3 olan yıllık maaş artışları oranı da yüzde 2.5'e yükseldi.

Ekonomistler enflasyonun Fed'in hedefi olan yüzde 2'ye ulaşabilmesi için yıllık maaş artışlarının yüzde 3 civarında olması gerektiğini söylüyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.