ABD Kongresi iki yıllık federal bütçeye onay verdi

ABD Kongresi iki yıllık federal bütçeye onay verdi

ABD Senatosu, kamu harcamalarında büyük artışlar öngören, iki yıl süreli federal bütçeye onay verdi. 

A+A-

 ABD Senatosu, kamu harcamalarında büyük artışlar öngören, iki yıl süreli federal bütçeye onay verdi. Daha önce, Temsilciler Meclisi'nden de geçen bütçe, BBC'nin aberine göre Temmuz 2021'e dek kamu borçlanmalarındaki kısıtlamaları askıya alıyor.
Federal bütçe tasarısı, muhafazakârlardan gelen tepkilere karşın, bütçe planına destek veren Başkan Donald Trump'ın imzasıyla yürürlüğe girecek. Kongre üyeleri, onayın gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, olası bir bütçe krizini önlediğini söyledi.

Uzlaşmayla, Ekim ayında başlayacak yeni mali yılda 1,37 trilyon dolar kamu harcaması yapılması planlanıyor. Trump, konuyla ilgili Twitter mesajında bütçe uzlaşmasını "fevkalade" diye tanımladı ve Cumhuriyetçi partililere destek verme çağrısın bulundu.
Trump, oylamadan önce paylaştığı mesajda "kesinti için hep çok zaman var" dedi. Ancak bu bütçe tasarısıyla, şu anda 22,5 trilyon dolar düzeyindeki kamu borcunun daha da artması kesin gibi görünüyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.